3 de maig: Psiquiatria amb Radio Nikosia

Inici del cicle de xerrades entorn el castig i les institucions totalitàries

Primera xerrada, dimecres 3 de maig a les 19h a la Facultat de medicina, a càrrec del col·lectiu i associació sociocultural de Barcelona: Radio Nikosia.

Aquest col·lectiu ens introduirà en el món de la psiquiatria en una xerrada anomenada "Mirades laterals sobre la bogeria". Faran referència a certs elements de l'antipsiquiatria, que plantejaven grans personatges com Laing o Cooper en les seves tesis. I a més exposaran el seu projecte i treball comú com a grup de persones diagnosticades amb problemes de salut mental, que s'ajunten amb un mateix objectiu i amb una mateixa energia per crear en col·lectiu: alternatives, treball horitzontal, diàleg i contra-estigmatització de les persones amb 'trastorns psiquiatrics' dins la societat actual...



Col·lectiu de Nadie

Som un grup de gent que per diversos motius tenim interès a investigar, des d’una perspectiva crítica, les polítiques i l’acció social entorn del col·lectiu del menor, ja sigui perquè treballem amb infants o adolescents o simplement per motivació.
Actualment, ens reunim amb l’objectiu de construir un espai d’estudi, on generem coneixement amb  les aportacions que cada una aporta. A partir del material (textos, tesis, articles, llibres) que ens dividim i després ho posem en comú a través de debats o reflexions comunes. Al mateix temps, estem dissenyant unes Jornades entorn d’aquesta temàtica. Ja que creiem que és la millor manera d’aprofundir en el tema. A partir d’aquestes, pretenem reflexionar i crear coneixement sobre aspectes com la psiquiatrització dels infants i d’adolescents, la criminalització de la pobresa, l’educació basada en mètodes correctius per a aconseguir un determinat model de persones, el sistema de justícia juvenil i de protecció a la infància.
El nostre objectiu és fer visibles aspectes crítics del tracte als menors per part de les Institucions educatives i socials, i dels sistemes jurídic, educatiu i de protecció del menor, per tal que totes i tots siguem  més conscients d’aquesta realitat, especialment les persones que treballen com educadors/es amb infants i adolescents. A més, volem aportar alternatives i/o propostes d’intervenció que trenquin amb la lògica establerta.
Busquem gent que estigui interessat/da en participar en el grup d’estudi i organitzar les Jornades amb nosaltres, que tingui les mateixes inquietuds per fer palesa aquesta realitat que és amagada per les grans institucions, pels mitjans de comunicació o pel sistema universitari…
 Clica aquí per accedir al seu blog.